Over Banketbakkerij Schep
De historie van Banketbakkerij Schep begint in 1939. De heer Schep opende zijn eerste winkel aan de Middenweg in Amsterdam-Oost-Watergraafsmeer. Omstreeks 1950 maakte Schep furore met zijn zelfgemaakte gevulde koeken, boterkoeken en taarten. In de jaren ’60, vanaf de lente tot ver in het najaar, stonden er bijna dagelijks lange rijen voor de winkel om het lekkerste ijsje van Nederland te proeven. Nog steeds is aan de basis receptuur van het ijs niets verandert. Uit heel het land kwam men voor de specialiteiten (toen uniek: appeltaarten en luxe koekjes) van de Amsterdamse banketbakker. Vanaf de jaren ’90 veranderde er veel. Ook in economisch opzicht. Fastfood en supermarkten verdrongen de kleine zelfstandige ondernemer. De clientèle van Schep Amsterdam vergrijsde of vertrok uit de drukke stad. Maar Banketbakkerij Schep bleef overeind door zijn kwaliteitsproducten en eerlijke vakmanschap. Nu zijn we trots gevestigd in het bruisende stadshart van Almere.